Drømmer du om ny bolig?

Der kan være mange grunde til, at man ønsker en ny bolig, eller at man bare ønsker at flytte beliggenheden. Det kan være, at du går med drømmen om at bygge din egen bolig, hvor der er plads til dig og familien samt alle jeres ønsker og behov. Det kan dog også være, at I bor i jeres drømmebolig, men at beliggenheden ikke længere er relevant for jer mere, og at I derfor overvejer at flytte. Det kan også være at du er helt på barbund ift., hvad du kunne tænke dig.

Er nybyg noget for dig?

For at finde ud af om du bør bygge nyt, skal du kende de fordele og ulemper, som er forbundet med det. En af de væsentlige fordele med nybyg er, at du får et vedligeholdelsesfrit hus, som kan klare sig i mange år uden, at du skal have penge op af lommen igen. Derudover får du også en bolig lige efter dine behov og ønsker. Du kan derfor sætte dit helt eget og personlige præg på huset, som vil passe til jeres hverdag og trivsel. Det siges også, at man kan spare penge ved at bygge nyt. Det gælder både at det er attraktivt for bankerne, men også hvis du fortryder og vil sælge det igen, så vil du kunne få store dele af beløbet tilbage. Derudover hænger det også sammen med, at der er en del år, hvor du ikke skal tænke på renovering og vedligeholdelse. Dog skal du være opmærksom på, at du har tænkt mindst 5-10 år ud i fremtiden. Det skyldes, at der kan ske ændringer i ens liv på mange måder, som vil kunne have betydning for ens bolig og dens placering. Endvidere skal du huske at have fokus på at tænke hyggen ind i boligen Når man bygger nyt, kan det hurtigt virke for katalogagtigt, hvor stilen er ren, men der er ingen plads til hygge. Det skal derfor både være praktisk, smukt og hyggeligt.

Skal du flytte placering?

Det kan være, at der er sket ændringer i dit liv, som kræver, at du skal flytte din bopæl. Det kan være pga. et studie, et nyt arbejde, eller at det er dine børn, som skal starte et andet sted. Ja, der kan være grunde til, at beliggenheden ikke længere passer til ens behov mere.

Husk at lægge en plan for din pension

Hvis du er i dine midt 50’er, er det altid en god idé at lægge en plan for, hvornår du vil pensioneres, så du ved, hvordan din økonomi vil se ud. Hvis du sælger din bolig, men ikke går en stor friværdi med dig, så kan det være en god idé at kigge på et nedsparingslån til pensionister.